Chłodno-Naciskający Sok Jest Naprawdę Zdrowy?

Chłodno-Naciskający Sok Jest Naprawdę Zdrowy?Czy lubisz pić po treningu butelkę na drogę do domu z ulubionych barze sok lub subskrypcji na mail oczyszcza, tłoczony na zimno soki wszędzie (nawet w Starbucks!). Ale co się z nimi naprawdę? Jennifer Haight, doktor medycyny, docent uniwersyteta Columbia centrum Medycznego i terapeuta Columbia Prezbiterianina university, wyjaśnia.

„Sok tłoczony na zimno należy do soku, za pomocą prasy hydraulicznej, aby wyodrębnić soku z owoców i warzyw, który różni się od procesu pasteryzacji, który zawiera wysoką temperaturę” – mówi dr Haight. „Proces tłoczony na zimno zawiera rozdrabnianie owoców i warzyw, a następnie kompresja ich między dwoma płytkami przy bardzo wysokim ciśnieniu https://www.breakfastblogger.com/.”Proces pasteryzacji-to jest to, co pomaga zabić potencjalnie szkodliwych bakterii w soku, podczas gdy proces tłoczenia na zimno otrzymuje z produktu jak najwięcej płynów i składników odżywczych. Wszystkie soki nie są sobie równe, i wiele sklepów spożywczych i sklepów zdrowia sprzedają się jak pasteryzowane i niepasteryzowane soki.

Ważne jest, aby zobaczyć, co można kupić.

Ważne jest, aby zobaczyć, co można kupić.Gdy sok, ta sama wysoka temperatura zabija bakterie pomaga również zwiększyć okres trwałości podczas przechowywania. (Kobiety w ciąży powinny trzymać się z pasteryzowanego z tego powodu, FYI.), Co oznacza, że pasteryzowany sok pomarańczowy, który można kupić w sklepie spożywczym, prawdopodobnie posłuży ci przez długi czas, podczas gdy soki tłoczone na zimno, które wybierzesz, powinny być spożywane w ciągu kilku dni.

Bo żadne upały lub tlen nie wykorzystane w chłodno-odciskanie procesie, składniki odżywcze nie są tracone, gdy są one typowo gorące podczas pasteryzacji. To sprawia, że zimny sok jak zwycięstwo, prawda?

Nie koniecznie, mówi dr Haight. Wysokociśnieniowa obróbka chłodno-wyciskanego soku wychodzi za pulpą, gdzie włókno typowo przechowywany, więc chłodno-deprymujący soki mogą być bogate w błonnik. I niezależnie od tego, jakiego rodzaju proces swój sok idzie do końca, wszystkie soki wciąż wysokie w cukrze. Pić swoje owoce i warzywa mogą dać organizmowi niezbędne składniki odżywcze. Ale brak włókno może zrobić pokój na swoich poziomach glukozy i nawet swojej wagi, w związku z tym, że można spożywać więcej kalorii próbuje osiągnąć to pełne uczucie że odlatujesz z opierający wypełnionego przekąska.

Co więcej, „nie ma danych potwierdzających tezę, że soki tłoczone na zimno przydatne innych soków.”

Co więcej, "nie ma danych potwierdzających tezę, że soki tłoczone na zimno przydatne innych soków."Leń. Ale to nie znaczy, że musisz pożegnać się ze swoim przyzwyczajeniem do zimnego magiel. Właśnie make sure można kupić najlepszą osłonę—najlepiej jedna ma ciemne obfitolistne zielenie będą pakować ekstra odżywczy poncz, w przeciwieństwie do Owoc-tylko soków które będą znacznie wyższego w zawartości cukru. I tak jak te soki brakuje w dziale błonnika, ważne jest, aby cieszyć się sokiem tylko jako dodatek do zdrowej diety, a nie jako zamiennik. Wybierz mieszankę, w której znajdują się maliny, jeżyny, gruszki i awokado, tak jak są naturalnie bogate w błonnik i najprawdopodobniej zachowają część jej nawet po tym, jak ona przejdzie proces tłoczenia na zimno.

Najważniejsze, mówi dr haight, to upewnić się, że nadal pić dużo wody, jeśli pijesz soki. Woda pitna-to prosty sposób, aby pozostać zdrowym i zachować swoje kalorie cukru.

Ponadto, nie zapomnij, aby przeczytać etykietę przed zakupem sok tłoczony na zimno. Na butelce musi być wyraźna data” użycia”, tak jak te soki mogą szybko się zepsuć.

Należy pamiętać, że wiele butelki zawierają więcej niż jednej porcji—jeśli wypić wszystko na raz, to może być więcej cukru i kalorii, niż się spodziewał.

Dlatego, jeśli chcesz uzyskać sok tłoczony na zimno dla dodatkowego zasilania, idźcie na to. Szukasz cud w butelce, który pomoże ci pozbyć się wzdęcia i detoksykacji? Możesz wydawać się przemian wynikami, ale masz długie sami ćwiczyć zdrową dietę i uderzyć na siłownię regularnie.